Lär dig skapa med silverlera

Silverlera och andra metall -leror är fantastiskt roliga att skapa med, det är ett nytt material och man kan skapa de smycken man drömt om att få göra. Nu är det inte ett ouppnårligt mål och man kan skapa hemma efter att ha gått en kurs.

René

Certifierad kursledare och grundare av PMCstudio. Startade 2004 med att bygga upp studion i syfte om att både kunna skapa själv och kunna förmedla den skaparglädjen även till andra genom kursverksamhet. Blev certifierad 2006 och var först med kurserna i norrbotten.

Började sedan samarbeta med Ulla Larsson som är utbildad konstpedagog och vi driver nu studion tillsammans. Studions andemening är bottnad i skapande och kreativ lust. Det ska vara kul att skapa.

 

Renés Portfolio hittar du på www.reneblom.se

Bakgrund

René har i grunden en fotograf utbildning och webbdesign bakrund. Därefter har hon studerat vid konstskolan och fastnade vid keramiken, glaset och silver. Certifierad i PMC ( 2006) och utbildar sedan 2004 och går varje år fortbildning i materialen på PMC Akademin i Uppsala. Är tillsamans med silversidan de enda från norrbotten som gör detta, vilket innebär att vi är först på det senaste i norrbotten med PMC akademins kurser i norr.

Utmärkelser

René är bl a med i Corel Painter X och 11 portfolio, hon har blivit jurybedömd av bl a "StarWars"

Ryan Church i USA och konstprofessor Don Segemiller från England för att medverka i Ballistic Publishing

Painter´och Exotique böcker (Ledande Digital konstböcker i världen). Vinnare av magmapriset 2007 och

jurybedömd prisvinnare 2009. Samt jurybedömd 2011 Rene "Nenne" Blom är helt enkelt en multibegåvning, en konstnär ut i

fingerspetsarna. Det är bara materialen som växlar.

 

Text: Helena Jönsson

Skaparafton

Du får fritt skapa eget silversmycke / eller jobba med glas / keramik / ull / trådslöjd mm. Vi träffas en dag i månaden i vår studio. (FD Skogså skola) Materialkostnad - (Valfritt) du köper själv det material du vill ha. Beror lite på vad du vill skapa. Vi håller ej kurs men finns där för handledning och hjälp. Deltagar avg/ per ggr 300 kr inkl verktyg och ungsbränning.

 

 

Kunskapen är begränsad, men fantasin omger hela världen. ~ Albert Einstein

Pmcstudio.se © Copyright - Kurser, matrial, design, foton etc på denna site är copyright skyddade.