Nya material, nya möjligheter

Prova på nya metalleror, som koppar, GOLDIE bronze och järn. Kombinera och skapa med metall du aldrig trott varit möjligt.

Kursöversikt

Vi håller kurserna via ABF Boden eller i PLR Design (Firmans) regi. Vi kan ta emot 1-8 deltagare och behöver man sova över finns den möjligheten med.

Betalning görs före kursen startar.

Intresseanmälan görs via mail info@pmcstudio.se

(Med reservation för ändringar)

 

PMC Silverlera Steg 1

Du får lära dig göra silversmycken i finsilver med en ny revolutionerande teknik, att skapa med något som kallas silverlera, men absolut inte är en lera. En certifierad lärare, René Blom lär dig alla knepen. På grundkursen gör vi tre smycken och använder olika former av silverleran. Du får också fatta in en sten och sedan bränna ditt eget smycke med gasbrännare. Efter kursen kan du skapa smycken och själv bränna dem hemma utan ugn. Kursavgift 2295.. obs, inklusive material och lån av verktyg. Två sammankomster.

PMC Silverlera Steg 2 

För den här kursen behöver du ha gått Silverlera Steg 1. Vi har utökat den här kursen. Du gör en ring, ett ihåligt smycke som du får lägga guld på samt göra ett tredimensionellt smycke med sprutan som blir ett armband. Du gör armbandet av smyckevajer. Att göra sin första ring på ett riktigt sätt är spännande och ger nya möjligheter. Kurspris 2295.- inklusive material. Tag gärna med dig egna verktyg du är van vid, men du får också låna det som fattas. Kursen leds av PMC certifierad lärare, René Blom. Två sammankomster.

 

Silverlera Infattningar Steg 4

Du lär dig göra två typer av infattningar. Du gör en ring där du fattar in en sten med sarg, en teknik för att fatta in stenar som inte kan brännas med silvret. Vi gör ytterligare ett hängsmycke där vi fattar in en sten som inte kan vara med i bränningen. Du behöver ha med dig dina egna verktyg. Kursmaterialet ingår.Du behöver förkunskaperna Steg 1+2 eftersom detta kräver en erfarenhet av att arbeta med silverlera. Kursavgift 2495.-. inklusive material. Två sammankomster. Kursen leds av PMC certifierade lärare, René Blom.

 

Silverlera Steg 5

I vår nya Steg 5 gör du två böcker tänkta som två hängsmycken som kan bäras tillsammans eller var för sig. Tekniken du lär dig, förutom böckerna, är att göra gångjärn på två sätt. Kursen kräver att du har en del vana vid att arbeta med silverlera. Vi går inte igenom grunderna. Kursmaterialet ingår. Men tag med dina bästa glasögon och gärna anteckningsmaterial för att spara din nya kunskaper. Pris 2300.- inklusive kursmaterialet. Kursen leds av René Blom, Certified PMC Teachers.

 

Goldie Bronze - stämplar - artsign och textur penslar

Vi skapar unika artsigns eller mönster i Goldie bronze.

Denna kurs vänder sig till konstnärer och designers som behöver egen unik artsign stämpel. Vi går igenom enkel metod som du sedan kan använda dig av på många olika sätt, en kul kurs. 1 dag med en återträff - 8 tim. Intresseanmälan görs via mail info@pmcstudio.se

Kursavgift 300:-

 

Goldie Bronze & vattenetsning

Lär dig på ett enkelt sätt vattenetsa fram djupmönster på dina smyckes alster. Vi använder oss av Goldie Bronze som är kostnads vänligt och i mitt tycke bästa brons metalleran på marknaden, minst krångel! metoden går att använda till de flesta metall lerorn och keramik. Metoden är gammal och kommer från keramikens värld. Men är nytt i och med att vi använder tekniken på metallerorna istället. Kursen leds av PMC certifierade lärare René Blom

Helgkurs - du kommer få ut flera alster under kursen (valfria former).

Kursavgift 500:- intresseanmälan görs via mail info@pmcstudio.se

 

Formglas/Glaslera

Du gör hängsmycken av det nya formglaset. Det gör det möjligt att skapa organiska flerfärgade former. Du kan blanda fram en ny färgton, lägga ihop flera färger i samma detalj och forma glaset med fingrarna. Vi bränner glaset i ugn. Smycket blir lätt och får en halvmatt yta som kan förändras genom bränning. Kan senare kombineras med silver eller silvertråd. Smyckena blir inte färdigbrända under kursen. Pris 925.- inklusive kursmaterialet. Kursen leds av PMC certifierade lärare René Blom

Glasmålning

Att måla på och sedan bränna glaset ger många möjligheter till både färger och teknik. En färg går att måla mellanglasskivor innan fusing, en annan skapar färgade bubblor i ditt mönster och slutligen den tredje är en typ som gör det möjligt att dekorera "tredimentionellt". Du behöver inga kunskaper i motivmålning eller andra förkunskaper. Det är inte svårt att få fina resultat. Hemma kan du göra tavlor för inramning eller smycken. En sammankomst. Pris 795.- kronor inklusive kursmaterial.

 

Enkel silversmide

6-8 deltagare

Vi jobba med enkla grundläggande silversmides kunskaper och enkel lödning. Vi startar med att skissa ett 2d smycke (platt smycke) och med hjälp av silvertråd formar och löder det till ett smycke. Sedan går vi på silverplåt, där sågar vi ut ett mönster eller form, lär oss forma det i 3 dim inkl lödning. Eftersom det tar år att lära sig silversmide så fokuserar vi på grundläggande kunskaper och dessa kunskaper kan man ta hem och fortsätta arbeta med dem i en oändlighet.

Denna kurs vänder sig till nybörjare.

Moment man får lära sig är: Form, putsning, sågning och enkel lödning. Vi jobbar med silvertråd och plan silverplåt.

3 kursdagar. (Helgkurs)

 

SKAPARAFTON

Vi träffas och skapar tillsammans, du tar med eget material, vi finns där för handledning. Men vi undervisar inte.

Pris: 300:- inkl lån av verktyg och bränning i våra ugnar.

 

Armband läder och silver

Du gör två olika armband av läder och dekorerar med silver. På köpet får du en introduktion i att arbeta med silverlera. Med dina nya kunskaper kan du göra egna variationer hemma. Du behöver inga förkunskaper i silverlera. Du går hem med ett par färdiga smycken. Kursen är en sammankomst och leds av René Blom

Kursmaterialet ingår.

Kursen är en sammankomst och kursmaterialet ingår i priset. Pris: 1165.-

 

Armband i GOLDIE bronze

Att göra smycken i brons är normalt inte enkelt, men med Bronslera öppnas möjligheten att göra sina egna designer till ett lågt pris. Under kursen får du lära allt du behöver för att kunna arbeta hemma med bronslera. Vi gör ett armband för att du skall få kunskaperna att redan efter denna kurs kunna sätta igång och tillverka själv. (Krävs en brännugn) Inga förkunskaper krävs. Du får stöd hela vägen. Kursen leds av PMC certifierad lärare. En sammankomst om ca 4,5 timmar. Pris 815.- inklusive materialomkostnad. OBS, kursmaterialet ingår i priset och leds av René Blom Välkommen!

 

Armband smyckenät och PMC silverlera

Ett helt nytt material och en fantastiskt rolig teknik. Lär dig göra moderna, vackra smycken med smyckenät i kombination med andra material. Du lär dig tekniker för att förvandla smyckenätet till armband och att dekorera det med silverlera. Du lär dig göra dekorationer av PMC silverlera utan några förkunskaper och du kan göra det hemma med bara några enkla verktyg. Du går hem med ett par färdiga smycken och har lärt dig en ny teknik att skapa med. Kursen är en sammankomst och leds av René Blom

 

Emaljera med låga

Det här är ett väldigt kreativt och spännande sätt att emaljera, som du aldrig gjort det förut. Vi emaljerar detaljer och gör ett färdigt armband. Du kan fortsätta hemma med den här tekniken utan ugn eller dyra verktyg. Det är inte svårt och du kanske får en ny hobby på köpet. Du behöver inga förkunskaper. Tag bara med dig papper och penna så har du kunskaperna och armbandet med dig hem leds av René Blom. Pris 1135.- Kursmaterialet ingår i priset.

 

Glas fusing smycken

Du får lära dig från grunden hur du skär, komponerar och preparerar glaset före bränning/fusing till vackra "glasstenar". Du lär dig bränntider och temperaturer. Obs, vi använder det färgrika, glittrande dichroiska glaset. Du lär dig att lägga förstå din ugn och provar att lägga finsilverdekor. En kurs fullmatad med kunskaper och inspiration. Nio timmar, på två gånger. Kurspris 1650.- Material och lån av verktyg ingår. Kursen leds av certifierad lärare, René Blom eller konstpedagog Ulla Larsson Eriksso . Två sammankomster.

 

Glasinfattning i PMC silverlera 

Att kombinera glas och silver ger spännande möjligheter. Materialen är så olika att det behövs extra eftertanke. Du lär dig varianter för att bemästra detta. Kursen är endast en träff. Det blir roligt och intensivt. Du får färdiga glascabochoner. Vi bränner smyckena efter kursen och sänder hem dem till dig. Du behöver förkunskaper motsvarande Silverlera Steg 1 eftersom vi inte går igenom grunderna för att arbeta med silverlera. Silver, glas, lån av verktyg m.m. ingår i kursen, Pris 1150.-

Priset är komplett inklusive moms leds av René Blom .Välkommen!

 

Glasmålning på fusingglas

Att måla på och sedan bränna glaset ger många möjligheter till både färger och teknik. Med de färger vi nu använder kan du även måla mellan glasskivorna innan fusing. En annan speciell färg skapar färgade bubblor enligt ditt mönster. Ytterligare en typ dekorerar "tredimensionellt". Du behöver inga kunskaper i motivmålning eller andra förkunskaper. Det är inte svårt att få fina resultat. Hemma kan du göra tavlor för inramning eller smycken. En sammankomst leds av René Blom Pris 795.- kronor inklusive kursmaterial.

 

Lampwork, glaspärlor med gaslåga

Du får lära dig från början att skapa glaspärlor med gaslåga och glasstavar. Du behöver inga förkunskaper. Du smälter glaset till honungskonsistens och snurrar glaset runt en stålstav (mandrel). Du lär dig momenten med att göra enfärgade pärlor och sedan dekorera dem med prickar, bubblor och blommor under första och halva andra dagen. Du övar sedan på dina kunskaper under resten av andra dagen. Du får samma höga kvalitet på utbildningen som på våra övriga kurser. Du går hem med några fina pärlor. Allt material ingår i kursen. Bär du glasögon eller linser bör du ha dem med dig. I övrigt bomullskläder med lång ärm. Kursen kostar 2400.-. och leds av certifierad lärare, René Blom

 

Silverlera PMC Orkidéer

Helt ny kurs för dig som har lite erfarenhet av silverlera. Du lär dig att skapa orkidéer som blir hängsmycken eller ring. Vi gör två orkidéer som ger dig tekniken för att arbeta fram oändligt många olika utseenden. Orkidén kan sedan utvecklas med emaljering, förgyllning, oxidering. Ej för någon som aldrig arbetat med silverlera. Priset inkluderar allt material, du måste ha med dig dina egna silverlera-verktyg leds av certifierad lärare René Blom

 

Länkarmband i PMC finsilver

Det är kanske inte självklart att man kan göra ett armband av silverlera. Men det går utmärkt. Under två sammankomster lär du dig. Du gör ett armband med lås. Hemma kan du sedan göra din egen variant genom att variera länkarnas utseende och storlek. Ett armband "naturell" eller för berlocker är roligt att variera. Kursen är två sammankomster. Du behöver förkunskaper motsvarande Steg 1 eftersom vi inte går igenom grunderna för att arbeta med silverlera. Tag med dina egna verktyg. Kursen leds av PMC certifierad lärare, René Blom Pris 1580.- (kursmaterialet ingår)

 

Löda och fusa silver

Du lär dig lödning av silvertråd med butanbrännare och fusing av 930-silver (Argentiumsilver). Du gör ett armband av 930-silver där du praktiserar att även fusa ihop tråden utan att använda lod. En teknik som besparar dig från betning av silvret. En teknik som är ny och ännu ovanlig. Du behöver inga förkunskaper. Du får låna alla verktyg och kursmaterialet ingår i priset 840 kronor. Certifierad instruktör leder kursen, René Blom

 

Infattning av sten

När du har en sten som inte klarar att följa med in i ugnen eller brännas med butanbrännare måste den fattas in efteråt. Du behöver då hålla en plats för stenen i rätt form och storlek för att kunna fatta in den efter bränning. Under kursen lär du dig hur du gör. Vi gör ett litet hängsmycke där vi fattar in stenen efter bränning. Tekniken kan du använda på många former av stenar. Kursen är en sammankomst. Förkunskaper: Du behöver ha arbetat något med silverlera eftersom vi inte går igenom grunderna. Du förutsätts kunna dessa. Tag med dina egna verktyg Kursen leds av PMC certifierade lärare,René Blom. Pris 1375.- (kursmaterial ingår)

 

Silverkulor PMC och personligt armband 

Vi gör silverkulor som får ett hål för att passa ett kraftigare armband där du kan öppna ena änden och trä på kulorna för att kunna byta ut och lägga till nya kulor. Du gör två eller tre kulor av olika typ och fattar in stenar i en av dem. Armbandet ingår i kursmaterialet så att du går hem med ett komplett armband. Du kan hemma göra nya kulor för olika tillfällen, födelsedag, Mors Dag, o.s.v. Du behöver ha en viss vana att arbeta med silverlera. Det är inte avancerat men du kan inte vara helt nybörjare. Kursen är en sammankomst och leds av certifierad lärare, René Blom 1135.- (Obs, priset är inklusive kursmaterialet)

 

PMC Silverlera Ringar Avancerad

Vi skapar mer avancerade ringar med olika tekniker. Du fattar in en sten med sarg, en teknik för att fatta in stenar som inte kan brännas med silvret. Du gör en avancerad ring med pärla. Du behöver förkunskaperna Steg 1+2 eftersom detta kräver en erfarenhet av att arbeta med silverlera. Kursavgift 2850.-. inklusive material. Två sammankomster. Leds av certifierad lärare René Blom

 

PMC Örhängen på nytt sätt

Du arbetar med PMC silverark, silvertråd m.m och du gör två par örhängen så att du får in tekniken. Du behöver inga förkunskaper i silverlera. Du får dem efterhand som de behövs under kursen. När du kan tekniken finns det oändligt med variationer. Du går hem med färdiga örhängen dinglande i örsnibben och du har lärt dig en ny teknik att skapa med. Kursen är en sammankomst. Du behöver inga förkunskaper. Du har bara roligt. Kursmaterial och lån av verktyg ingår. Pris 1050. Leds av René Blom

 

Återvinningssmycken, skapa vackra smycken med gammalt porslin och PMC silverlera.

Du får lära dig att fatta in porslin med silverlera.

Idag så är återvinning ett tema som har blivit populärt och vad roligare kan man ha än att återanvända mormors porslin som fått flera sprickor i sig eller rent av gått i kras. 

Kanske den ärvda favoritvasen gått i golvet. Du vill ha ett minne kvar av den och vad roligare kan det inte vara att behålla det minnet och ha det som smycken. Ta med dig skärvor av det du skulle vilja göra smycken av.

 

Dagar: 3 tillfällen, Informationskväll - måndag kl. 18.30-20.00, lördag kl. 10.00-14.00 söndag kl. 10.00-14.00, ca 4 studietimmar (á 45min)/gång. Datum kommer.

Material: ingår i deltagaravgiften.

Med reservation för prisförändringar.

Pris: 1200 inkl material

 

Lär dig tova med ull

*Vi jobbar experimentellt med skumgummi och ståltråd för att skapa den form du vill ha. Material finns att köpa på plats av ledaren, men ta gärna med dig ull om du har!

Pris: 800:- exl material Du får inspiration och tips av vår duktiga konstpedagog Ulla Larsson Eriksson.

 

Trådslöjd / luffarslöjd

Luffarslöjd är en gammal konstform, här får du lära dig grunderna för att kunna skapa din egen luffarslöjd. Du får inspiration och tips av vår duktiga konstpedagog Ulla Larsson Eriksson.

Material finns att köpa av ledaren på plats.

Pris: 800:- exl material

 

Pmcstudio.se © Copyright - Kurser, matrial, design, foton etc på denna site är copyright skyddade.