Sterlinglera

 

Silverlera av Sterlingsilver ger andra egenskaper till silvret jämfört med finsilver. Du gör två ringar och får styrkan som sterlingsilver ger. Smycket stämplas nu 925 och har Sterlingsilvrets egenskaper i form av hådhet och möjlighet till mekanisk bearbetning. Du lär dig hur du arbetar med och bränner sterlingsilverleran. Du får nya möjligheter. Det är absolut värt att lägga PMC Sterling till dina alternativ. Du måste ha någon erfarenhet av silverlera eftersom vi inte går igenom grunderna.

Pris 2370.- inklusive kursmaterial.

Med reservation för prisförändringar.

Certifierad lärare: René BlomKunskapen är begränsad, men fantasin omger hela världen. ~ Albert Einstein

 

Nya spännande kurser

Vi har fått en ny trevlig metall lera som heter Goldie Bronze som vi är godkända lärare i och vi tycker mycket om Goldie eftersom den är lätt att använda och bearbeta, den har blivit en populär produkt i våra kurser så kom du med och var med på våra Goldie Bronze kurser. Vi jobbar fritt utifrån vad du vill skapa för smycke. Vi har många roliga kurser, för både nybörjare och erfarna. I både mjuka och hårda material.Välkommen till pmc- certifierad lärare (sedan 2004) René och konstpedagog Ulla i vår skaparstudio i skogså.

 

Goldie Bronze

Godkänd lärare för Goldie leror

 

Goldie Bronze introduktionskurs

GOLDIE BRONZELERA

Lär dig att skapa med Goldie Bronze lera. Med den kommer du kunna skapa olika sorters smycken. Vi startar med grundtekniker. Du får lära dig hur man förbereder leran, verktyg och hur man bränner. 2 dagar/helgkurs 22 - 23 Februari 2014 lördag kl 11.00 - 16.00 Söndag 11.00 - 16.00 och hämtning av brända alster helgen därpå,om man inte hunnit klart med putsningen. 

 

Anmälan senast den 12 Februari till info@pmcstudio.se - minimum 4 deltagare max 8 - bindande anmälan.

Kurspris: 1000.- betalas in 1 vecka före kurstart. (För vi måste hinna beställa material till kursen ) uteblir du från kursen utan giltig orsak går fakturan ut ändå. Allt material och låneverktyg och bränning ingår i kurspriset.

 

 

PMC Silverlera Steg 1 (Nya)

 

Du får lära dig göra silversmycken i finsilver med en ny revolutionerande teknik, att skapa med något som kallas silverlera, men absolut inte är en lera.

Certifierad lärare, René Blom lär dig alla knepen. På grundkursen gör vi tre smycken och använder olika former av silverleran.

 

Du får också fatta in en sten och sedan bränna ditt eget smycke med gasbrännare. Efter kursen kan du skapa smycken och själv bränna dem hemma utan ugn.

 

Kursavgift 2295.-.-. obs, inklusive material och lån av verktyg. Tre sammankomster.

 

 

Keramik kurs

 

Här får du lära dig olika tekniker inom keramiskt arbete. Du lär dig att skapa föremål genom att kavla, skulptera och dreja. . Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete med ledning av erfaren lärare.

Den lera vi använder är stengodslera av hög kvalitet. Den bränns i höga temperaturer och passar utmärkt till både skulptur och brukföremål. Glasyrerna är alla godkända ur miljösynpunkt.

 

 

 

PMC Silverlera Steg 2 (Nya)

 

För den här kursen behöver du ha gått Silverlera Steg 1. Vi har utökat den här kursen. Du gör en ring, ett ihåligt smycke som du får lägga guld på samt göra ett tredimensionellt smycke med sprutan som blir ett armband.

 

Du gör armbandet av smyckevajer. Att göra sin första ring på ett riktigt sätt är spännande och ger nya möjligheter.

 

Kurspris 2125.- inklusive material. Tag gärna med dig egna verktyg du är van vid, men du får också låna det som fattas. Kursen leds av PMC certifierad lärare, René Blom.

Tre sammankomster.

 

 

Tova med ull

Lär dig tova med ull 2 dagar

 

Vi jobbar experimentellt med skumgummi och ståltråd för att skapa den form du vill ha.

 

Material finns att köpa på plats av ledaren, men ta gärna med dig ull om du har!

 

Ulla Larsson Eriksson är konstpedagog sedan 1991. Hon skapar lite av varje inom det konstnärliga. Är lite av en allkonstnär och arbetar med allt från akvarell, sidenmåleri, ull, maskinstickning, batik, mosaik och har sedan ett år tillbaka lärt sig olika tekniker med glas i ateljén i Skogså.

 

Kurspris: 800:-

 

Varmt välkomna med era anmälningar!

 

 

 

 

Rädda vackra släktservicen som gått i kras

 

I den här cirkeln får du chans att skapa vackra smycken av porslin. Du får en introduktion i design och formgivning, och du får lära dig bearbeta porslin eller kanske glas. För att sedan innefatta ditt smycke i silverlera. PMC Silverlera är ett material som efter formgivningen, bränns i en speciell ugn. När leran kommer ut ur ugnen är det kvar 99,9% rent silver som är kvar, att jämföra med silversmycken man köper hos guldsmed som har 9,25%renhet.

 

När cirkeln är klar har du ett smycke som är unikt, skapat av dig själv! Och kunskapen som behövs för att fortsätta skapa!

 

 

Silversmide

Enkla grundläggande silversmides kunskaper och enkel lödning. Vi startar med att skissa ett 2d smycke (platt smycke) och med silvertråd formar och löder vi det till ett smycke. Sedan går vi på silverplåt, där sågar vi ut ett mönster eller form, lär oss forma det i 3 dim samt inkl lödning.

Eftersom det tar år att lära sig silversmide så fokuserar vi på grundläggande kunskaper och dessa kunskaper kan man ta hem och fortsätta arbeta med dem i en oändlighet. Grundkursen är skapad så att du kan fortsätta skapa hemma med enkla verktyg. Om man sedan vill fortsätta, men vill jobba i vår studio går det bra komma på vår skaparafton varje månad.

 

Varmt välkomna med era anmälningar!

 

 

Profile for Nenne_

Pmcstudio.se © Copyright - Kurser, matrial, design, foton etc på denna site är copyright skyddade.